10 шляхів до щастя

Практично кожному із власного досвіду відомо, що далеко не всі події, які відбуваються з нами, піддаються контролю. Але на противагу, ми можемо керувати їхнім впливом на наш психологічний стан та самопочуття.
Експерти стверджують, що те, на скільки ми відчуваємо себе щасливими, залежить від генетичних особливостей людини на 50%, на 10% – від оточення: того, де ми живемо, скільки грошей заробляємо, на скільки ми здорові. Решту «40% щастя» вони залишають на самоконтроль людини, за якого навіть невеликі вдосконалення у власному настрої, складаючись, можуть дати відчутний результат. Слід лише обрати правильну стратегію поведінки, 10 прикладів якої наведено нижче.

1. Сподівайтесь на малі зміни, не слід чекати великі та визначні
Дослідження показують, що визначні події у житті людини, такі як одруження чи виграш в лотереї, насправді впливають на почуття задоволення лише незначним чином. В той час, як певна позитивна подія, яка відбувається регулярно, більш здатна суттєво покращити ваш психологічний стан. Так, за спостереженнями вчених, люди, які відвідують релігійні служіння, відчувають себе щасливішими за тих, які не відвідують. Аналогічні висновки зробили дослідники з університетів Єлю, Гарварду та Дюку відносно занять спортом та йогою.

http://www.tnua.info/index.php?newsid=2523

Оставить комментарий